GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİSİ OLABİLİRSİNİZ
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, mobil kullanıma uygun şekilde tasarlanan sistemle, vatandaşların gıda konusunda her türlü uygunsuzluğu hızlı olarak iletebileceğini belirterek, "Bu sayede vatandaşlarımız, gönüllü bir gıda denetçisi olmuş olacak." dedi.
Ankara-TÜRKİYE
19 Kasım 2025 // Salihli İstiklal // 2436V //
Kaynak: AA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güvenilir gıda ve denetimlere ilişkin Bakanlıkta yaptığı basın açıklamasında, gıda güvenliğinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.
26 BİN 591 İŞLETMEYE, 2 MİLYAR 265 MİLYON LİRA PARA CEZASI
Bu anlayışla birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Yumaklı, "Ocak ayından bugüne kadar, ülke genelinde 1 milyon 143 bin denetim yaptık. Başta hijyen şartları olmak üzere, ürünlerin uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği, işletmelerin kayıtlılığı ve onay durumlarını kontrol ettik. Numuneler aldık, analizler yaptık. Kurallara uymayan 26 bin 591 işletmeye, 2 milyar 265 milyon lira idari para cezası uyguladık. Bunların yanı sıra da suç unsuru tespit edilen 506 dosyayı, Cumhuriyet Savcılıklarımıza ilettik." diye konuştu.
.jpg)