CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ’NE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Gazeteci –Yazar Gülgün Yalvaç Celal Bayar Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kürşat ve Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tetik‘e teşekkür ziyaretinde bulundu. Yalavaç hem teşekkür etti hem de hastanenin son durumu hakkında bilgiler aldı.
SALİHLİ//24 Aralık 2013//Haber Merkezi / 144
Başhekim Prof. Dr. Seyhun Kürşat’ın odasında bir araya gelen üçlü sohbet dolu bir saatri paylaştılar. Gülgün Yalvaç: “10 Yıl önce annemi böbrek yetmezliğinden komada getirmiştim hastanenize.Seyhun hocam siz ve ekibiniz sayesinde annem sağlığına kavuştu 10 yıldır benimle yaşıyor.Diyalize girmekten kurtulduk.Sonra 8 yıl önce hastanenize getirildiğimde tüm yakınlarım benden umudu kesmişken NÖRÖŞİROJİ SERVİSİNİZ başta Yard.Doç.A.Şükrü UMUR ve ekibi sayesinde hayata tutundum.2 ay sonra ayağa kalktım 8 yıldır hayatla mücadelemi sürdürüyorum.
2 ay önce” % 70 masada kalır” denilen manevi oğlum Mehmedimi sağlığına kavuşmuş olarak Prof.Dr. Ömer TETİK hocamdan teslim aldım. Allahıma bin şükür oğluşum çok iyi… Size teşekkür etmem için sebep çok. Ben bir başhekim ve yardımcısına teşekkür ederken hiç eskimeyecek iki dostumu ziyaret edip sohbet etmek istedim” deyince
Başhekim Prof Dr. Seyhun KÜRŞAT: “Bizde sizleri hiç unutmadık. Sizin gibi yüreği her daim insan sevgisiyle dopdolu bir kardeşimizi konuk etmekten onur duyuyoruz” diyerek şu bilgileri verdi.
600 yatak kapasiteli hastanemiz de tüm üniteler var.Yeni binamızın bitiminde hastanemizde ışın tedavisi de yapılabilecek.Halen eski binamızda hizmet veren kalp Damar hastanemizde 6 ay sonra inşaatı bitirilerek hizmete girecek.
Hastanemizde 180 Öğretim görevlisi,9 uzman,235 i aşkın araştırma görevlisi –idari –sağlık-temizlik işlerinde 880 çalışanı ile tüm Manisa bölgemizdeki hastalarımıza hizmet veriyor.
Hizmet periyodumuzun başlangıcından önceki yıl olan 2010 ile karşılaştırıldığında dile getirilmesi gerektiği düşünülen hususlar söyle:
30 000 m2 olan kullanım alanımız 52 000 m2’ye yükselmiştir. 2600 aylık ortalaması olan acil servis başvuruları 3500’leri bulmuştur. Yatan hasta aylık ortalaması 1400’lerden 3000’lere yükselmiştir. Aylık poliklinik ortalaması 23 000’lerden 43 000’lere dayanmıştır.
Robotik kemoterapi ünitesi , gastroenteroloji endoskopi ünitesi, PET-BT görüntüleme birimi diyaliz ünitesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesi, tüp bebek merkezi yönetimimiz döneminde elde edilen kazanımlardan sadece bir kaçıdır.
Kardiyoloji binası inşaatı planlandığı gibi devam etmekte olup, 2014 yılı içinde öngörüldüğü gibi radyasyon onkolojisi ve bölgemizin en büyük ve modern Dahili Tıp Bilimleri Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte açılışı yapılıp halkımıza hizmet vermeğe başlayacaktır.
Yapılan hizmetleri ve eriştiğimiz hedefleri asla yeterli görmüyoruz. Üçüncü seviyede sağlık hizmeti vermen bir kuruma yakışır bir şekilde Üniversite Hastanemiz Öğretim üyelerimizin değerli katkıları ile kemik iliği ve böbrek nakli gibi üst düzey bilgi, beceri gerektiren alanlarda da 2014 yılı içersinde icraata geçecektir..