TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİ ROPS DEMİRİ TAKTIRIYOR
Alaşehir bölgesinde meydana gelen traktör kazalarının artması, çiftçileri ROPS demiri önlemi almaya yönlendirdi.
MANİSA
16 Kasım 2023 // Haber Merkezi // 769
Birçok kazada eski tip traktörlerde ROPS demiri olmaması nedeniyle ölümle sonuçlanırken, uzmanlar ROPS demirinin kaza anında yaşam üçgeni oluşturduğunu ve ölümlerin önüne geçtiğini söyledi.
TRAKTÖR DEVRİLDİĞİNDE SÜRÜCÜNÜN ARAÇ ALTINDA SIKIŞMASINI ENGELLİYOR
Manisa genelinde her yıl üzüm sezonunda onlarca çiftçi, traktör devrilmesi sonucu hayatını kaybediyor. Uzmanlar, ölüm riskinin sadece bir kaç bin liralık bir ROPS demiri ile önemli ölçüde azaltılabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
Alaşehir Sanayi Sitesinde makine üzerine hizmet veren Sezer Germen, "ROPS demiri traktör kazalarında hayat kurtarıcı bir rol oynar. Son yıllarda bölgemizde çiftçiler yavaş yavaş bu konuda bilinçlenmeye başladılar. Traktöründe ROPS demiri olmayan çiftçilerimiz, artık traktörüne monte ettirmeye başladı. Kazalardan kaçabilmek ve güvenliğimizi sağlamak için bu tür önlemlerin yaygınlaşması gerekiyor." dedi.
.jpg)