REKOR FİYATA YALI SATILIYOR! `50 Milyon Dolar`
Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden'in başrollerini paylaştığı Gümüş dizisinin çekimlerinin yapıldığı yalı 50 milyon dolar yani 111 milyon liraya satılıyor!
İstanbul-TÜRKİYE
21 Mart 2014 // Haber Merkezi // 301
18 oda, 8 ayrı banyo, 2 de sofası olan ve ismi Gümüş dizisiyle efsaneye dönüşen Abud Efendi Yalısı, satılığa çıkarıldı...
Dolmabahçe Sarayı’ndan esinlenerek 1820 - 1855 arasında inşaatı tamamlanan yalının mimarının Balyan Ailesinden, Karabet Amira Balyan olduğu söylenmektedir. Bu görkenli halıda çekimleri yapılan Gümüş dizisi özellikle Orta Doğu'da fenomene dönüşmüştü!
.......................................................................................................................
.......................................................................................................................
İSTANBUL BOĞAZINDAKİ YALILAR
Boğazın 30 kilometrelik sahil şeridinde ki 600 yalının 100’e yakınını yabancılar satın aldı. Genelde alıcılar Orta Doğulular yani Katar, Irak, Ürdün, İran ve Türk Cumhuriyetlerinden.
Sabah Gazetesi/Eko Magazin’den Sinan Özedincik/Coldwell Banker’den Sühran Aras//26.05.2019
TARİHİ ESER SAYILIYORLAR
600 yalı ve köşkün 366 tanesi tarihi eser sayılıyor. Bunların Sarıyer’de 136, Beykoz’da 109, Üsküdar’da 84, Beşiktaş’ta ise 37 tanesi bulunuyor.
SABANCILARIN 17 YALISI VAR
2 milyon dolar ile 150 milyon dolar arasında satılan yalıların arasında Sabancıların 17 yalısı var. Koç ve Şahenk ailelerinin elinde de birçok yalı var.
YABANCILAR BOĞAZ'DAN 100 YALI SATIN ALDI
Katarlıların 150 milyon dolara satın aldığı Şehzade Burhanettin Yalısını yanı sıra en çok rekabet edilenler Bebek, Yeniköy, Kandilli ve Anadolu Hisarı’nda bulunanalar.
ŞEHZADE BURHANETTİN YALISININA 64 ODASI BULUNUYOR
Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri’in satın aldığı Şehzade Burhanettin yalısının da (Erbilginler Yalısı) 64 oda bulunuyor.
1880'lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nın ilk sahibi dönemin ünlü sarraflarından Varki Vartaks'tı. Vartaks ölünce 1887'de yalıyı Teşkilat- ı Umumiye Nazırı Ahmet Münir Paşa aldı. 1911'de 2. Abdülhamit tarafından oğlu Şehzade Burhanettin'e satın alındı. Şehzade'nin boşandığı eşi Aliye Hanım, daha sonra 10 yıl daha yalıda oturdu. Osmanlılar göçünce 1923'te Mısırlı Ahmet İhsan Bey'e geçen yalı, ‘Mısırlılar Yalısı' olarak da bilinir.
1946'da Ahmet İhsan Bey'in çocuklarına miras kalan yalıyı 1985'te Erbilginler satın aldı. Yalının sahibi Sani Müfit Erbilgin “Barajlar Kralı” olarak tanınmış Ankaralı bir müteahhit idi. Erbilgin ailesi, yaz aylarında yalıyı kullanıyordu. Misafirhanesi ile birlikte toplam 64 odası olan yalının alanı 3.633 metrekare. Ayrıca bir yüzme havuzu ve bir Türk hamamı da bulunuyor. Denize 60 metre rıhtımı olan yalı, Kıbrıslı Yalısı'ndan sonra Boğaziçi'nin en uzun rıhtıma sahip yalısı.